U New York-u umro Charles Durning

Tanja Stojanovic December 25, 2012 4
U New York-u umro Charles Durning

Kako Associated Press prenosi, Charles Durning je umro u svojoj 89. godini. Težak život i ratna trauma od njega su, tokom pedestogodišnje glumačke karijere, načinili glumca koji je  mogao da igra sve uloge, od Naciste do pape i zbog toga više puta bio nominovan za Oskara. Svoju karijeru započeo je zapravo sasvim slučajno. Naime, radio je kao poslužitelj u burlesknom pozorištu, u New York-u. Kada se jedan od glimaca nije pojavio, Charles je uskočio umesto njega. Kada je začuo reakciju publike na svoje izvođenje, Durning se “upecao”. Od tada, gluma je njegova profesija.Godine 2008., u svom intervjuu AP-u rekao je da ne planira da prestane da radi i da će morati da ga nateraju ili bolje rečeno isteraju “sa scene”.

Judith Moss, Durning-ova dugogodišnja prijateljica i agent, rekla je da je Charles umro prirodnom smrću, u svom stanu, na Manhattan-u.

Foto: AP/Heung Shing Liu03. Mart 1984

Foto: AP/Heung Shing Liu
03. Mart 1984

Charles Durning je široj publici najpoznatiji po ulozi korumpiranog guvernera, za koju je bio nominovan za Oskara, u filmu “The Best Little Whorehouse in Texas”, snimljenom 1982, a potom po filmovima “To Be or Not to Be” (još jedna nominacija za Oskara), “Dog Day Afternoon” (nominacija za Zlatni globus), “The Sting” (komedija koja je osvojila Oskara), “Dick Tracy” i mnogi drugi.

Scena iz filma “The Best Little Whorehouse in Texas”:

Izvor: Yahoo! Movies

Naslovna foto: AP/Mark J. Terrill

4 Comments »

 1. Aleksa December 25, 2012 at 11:42 pm - Reply

  Neke od ovih filmova sam gledao kao dete :(

 2. Dragoljub December 25, 2012 at 11:44 pm - Reply

  RIP :(

 3. Snjezana December 25, 2012 at 11:45 pm - Reply

  Neznam ovog glumca? Gde je glumio?

  • Broomhild December 26, 2012 at 10:38 pm - Reply

   Pise u tekstu :)

Leave A Response »