Kako sreća hoće u bioskopima

Novo ostvarenje kultnog španskog reditelja Álex de la Iglesia –  (Aleksa de la Iglesije) La chispa de la vida (Kako sreća hoće) naći će se u bioskopima od 14. marta. U sarkastičnoj drami na temu medija gladnih senzacije, glavne uloge igraju Salma Hayek  (Selma Hajek) i José Mota (Hoze Mota).

 Bivši publicista Roberto nema sreće. Bez posla i napušten od strane prijatelja i kolega, vuče se sa jednog intervjua na drugi. Njegova žena Luiza je jedina na koju može da se osloni. Nakon jedne ponižavajuće epizode, on odlazi u Kartaginu, mesto gde su on i Luiza proveli medeni mesec. Međutim, umesto njihovog hotela sada je tu muzej. Tokom otvaranja muzeja, dok Roberto razgleda unaokolo, u čudnoj nezgodi on pada sa skele. Kako mu sada gvozdena šipka viri iz temena, njegova nesreća postaje glavna meta novinara i on je rešen da to dobro iskoristi.

 Selmi Hajek najteže je bilo da pronađe svoje mesto u filmu: “U filmu ima toliko različitih žanrova. U jednom filmu imate i ekstremnu komediju i ekstremnu tragediju. Ja sam racionalna osoba u ovoj operi, ovom cirkusu, pa je bilo teško znati u svakom trenutku kuda treba da idem. Međutim, Aleks nas je stalno vodio u smerovima koje nismo mogli da očekujemo i naši likovi su mogli da imaju najrazličitije reakcije. To je jedna od najboljih stvari u filmovima Aleksa de la Iglesija – to što publici pokazuje koliko ljudi mogu da budu nepredvidivi”, rekla je ona.

Kao i prethodna ostvarenja ovog reditelja, El Crimen Perfecto (Perfektni zločin, 2005), The Last Circus (Posledjni cirkus, 2011.) i film Kako sreća hoće premijerno je domaćoj publici bio prikazan na ovogodišnjem FEST-u.

Izvor: MCF MegaComFilm

Naslovna foto: Poster za film “Kako sreća hoće” (2013)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *