Igra prestola na HBO

Premium filmski kanal HBO s ponosom najavljuje ekskluzivnu premijeru 3. sezone fantastičnog dramskog spektakla Igra prestola, koji se na HBO vraća sa deset novih epizoda, u ponedeljak 1. aprila u 20:05h. Nove epizode će slediti ponedeljkom u istom vremenskom terminu.

Dok se Zaliv Crnobujice hladi, pobednici konsoliduju snage i obnavljaju Kraljevu Luku. Ali novi pretendenti na Gvozdeni presto niču tamo gde ih najmanje očekujete. Stari i novi likovi moraju da traže put među zahtevima porodice, časti, ambicije, ljubavi i – iznad svega – opstanka, dok građanski rat u Vesterosu besno ulazi u jesen.

Rađena po fantastičnom bestseler serijalu knjiga Džordža R.R. Martina, IGRA PRESTOLA je epska priča o izdaji i plemenitosti koja se odvija u Vesterosu, u kome leta i zime mogu da traju godinama, i u kome je večita samo želja za vlašću. Treća sezona od deset novih epizoda serije nagrađivane “Emijem” i “Zlatnim globusom” stiže na ekrane u ponedeljak, 1. aprila u 20.05, ekskluzivno na HBO-u, dok će naredne epizode uslediti ponedeljkom u istom terminu.

gotseason3trailer

Scena iz serije “Igra prestola”

Gledaoce će obradovati prilika da u periodu od 1. do 28. aprila, putem internetske usluge videa na zahtev HBO GO, bez dodatne naknade pogledaju prvu epizodu 3. sezone „Igre prestola“. Svi koji u tom periodu posete www.hbogo.rs moći će da uživaju u seriji.

Na početku treće sezone, Lanisteri su uspostavili apsolutnu vlast nad Kraljevom Lukom nakon što su odbili snage Stanisa Barateona. Ipak, Rob Stark, Kralj sa Severa, i dalje kontroliše veći deo Juga, i još nije izgubio ni jednu bitku. Na krajnjem Severu, Mens Rajder je okupio Divljane u najvećoj vojsci koju je Vesteros ikad video. Između njega i Sedam Kraljevstava stoji samo Noćna straža, ali niko ne zna šta se dogodilo sa njenim lordom zapovednikom i snagama koje je poveo s one strane Zida.

S druge strane Uskog Mora, Deneris Targarjen – ponovo na okupu sa svoja tri sve veća zmaja – kreće u Zaliv trgovaca robovima u potrazi za brodovima koji će je odvesti u domovinu i za saveznicima sa kojima će je osvojiti.

U septembru 2012. IGRA PRESTOLA je dobila šest nagrada “Emi”, više od bilo kog drugog programa, između ostalog za najbolju umetničku režiju u kategoriji serije snimane jednom kamerom (povezano sa HBO-vom serijom “Carstvo poroka”), za najbolje kostime u kategoriji serije, najbolju šminku u kategoriji serije snimane jednom kamerom (bez umetaka), najbolji zvuk u kategoriji serije, najbolji zvučni miks u kategoriji humorističke ili dramske serije (u trajanju od jednog sata) kao i za najbolje vizuelne efekte.

U septembru 2011. serija je dobila dve nagrade “Emi”, u kategoriji najbolje najavne špice i Piter Dinklidž u kategoriji najboljeg sporednog glumca u dramskoj seriji. On je takođe dobio i “Zlatni globus” u kategoriji najboljeg glumca u sporednoj ulozi u seriji, mini-seriji ili televizijskom filmu.

Od stalnih junaka u ovoj sezoni IGRE PRESTOLA ćemo gledati: Dobitnika nagrade Emi i Zlatnog Globusa Pitera Dinklidža (Tirion Lanister), Mišel Ferli (Kejtlin Stark), Linu Hedi (Sersei Lanister), Emiliju Klark (Deneris Targarjen), Nikolaja Koster-Valdaua (Džejmi Lanister), Ejdana Gilena (Petir “Maloprstić” Beliš), Ijana Glena (Džora Mormont), Kita Haringtona (Džon Snežni), Ričarda Medena (Rob Stark), Čarlsa Densa (Tivin Lanister), Mejzi Vilijams (Arja Stark), Ajzaka Hempsted Rajta (Bren Stark), Sofi Tarner (Sansa Stark), Džeka Glisona (Džofri Barateon), kao i mnoge druge.

Glavni glumci iz serije "Igra prestola"

Glavni glumci iz serije “Igra prestola”

Novi likovi u trećoj sezoni su: Kjeran Hajnds (Mens Rajder), Dajana Rig (Ledi Olena Tirel), Mekenzi Kruk (Orel), Klajv Rasel (Brinden “Crna Riba” Tuli), Natali Emanuel (Misandei), Keri Ingram (Širin Barateon), Pol Kej (Toros od Mira), Tomas Brodi-Sangster (Džodžen Rid), Eli Kendrik (Mira Rid), Ričard Dormer (Berik Donderion), Kristofer Hajvju (Tormund Džinoubica), Filip MakGinli (Angi), Tara Ficdžerald (Selisa Barateon), Tobajas Menzis (Edmur Tuli), Anton Leser (Kiburn), Ijan MakElhini (Baristan Selmi), Majkl MakElhaton (Ruz Bolton) i Noa Tejlor (Loki).

Izvršni producenti su: Dejvid Beniof, D.B. Vajs, Kerolin Straus, Frenk Doldžer, Bernadet Kolfild; ko-izvršni producenti, Gajmon Kasadi, Vins Džerardis, Džordž R.R. Martin, Vanesa Tejlor; producenti su Kris Njuman, Greg Spens.

images

Premijera prve epizode serije Igra prestola III je 1. aprila 2013. u 20.05h na HBO-u, samo dan nakon američke premijere, dok ce ostale epizode slediti ponedeljkom.

Ekskluzivno, od 1. do 28. aprila, prva epizoda 3. sezone „Igre prestola“ biće dostupna bez dodatne naknade svim gledaocima, putem internetske usluge videa na zahtev HBO GO. Svi koji u tom periodu posete www.hbogo.rs moći će da uživaju u seriji.

Da biste stekli što bolji utisak šta je to što vas očekuje u trećoj sezoni ove popularne serije, pogledajte trejler

[youtube videoid=HV_twflbzxc]

Izvor: HBO Srbija

Naslovna foto: Scena iz serije “Igra prestola” (2013)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *