Christian Bale u filmu Everest

Christian Bale je u poslednje vreme baš zauzet poslom. Kako prenosi Total Film, Bale je na dobrom putu da na spisak svojih uloga doda još jednu, ovoga puta ulogu na osnovu istinite priče o tragičnom događaju na Mont Everestu.

Bale će tumačiti lik Rob Hall-a, planinara sa Novog Zelanda koji je predvodio ekspediciju na najvišu planinu na svetu, Mont Everest. Pokušaj da se dođe do vrha, nažalost, završio se tragično. Iako je ovaj Novozelanđanin bio iskusni alpinista koji se na Everest popeo četiri puta, 1996 je bila kobna za njihovu ekspediciju.

Novinar John Krakauer, koji je učestvovao u ekspediciji, u svojoj knjizi Into Thin Air: A Personal Account Of The Everest Disaster, opisao je kako se ova tragedija dogodila.

Reditelj Baltasar Kormákur će biti zadužen za režiju, a snimaće se na Islandu (iako baš zbog lokacije i oštre zime kakva je tamo mnogi razmišljaju da li da se priključe filmskoj ekipi).

Working Title i Universal produciraće Everest, a kako je najavljeno tokom leta će se i početi sa produkcijom.

Izvor: Total Film

Naslovna foto: Christian Bale / Reuters / Foto: Thomas Peter

You may also like...

1 Response

  1. February 21, 2013

    […] Christian Bale je u poslednje vreme baš zauzet poslom. Kako prenosi Total Film, Bale je na dobrom putu da na spisak svojih uloga doda još jednu, ovoga puta ulogu na osnovu istinite priče o tragičnom događaju na Mont Everestu.  […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *