Argo dobitnik još jedne nagrade

Najbolja ekranizovana adaptacija knjige za 2012. godinu, po izboru USC Libraries Scripter Award, dodeljena je scenaristi filma Argo, Chris Terrio-u i autorima Joshua Bearman-u i Antonio J. Mendez-u.

Chris Terrio, scenarista, Joshua Bearman koji je napisao originalnu priču za Wired magazine i na osnovu koje je film delimično baziran, kao i Antonio Mendez, bivši CIA agent čiji su memoari “Master of Disguise” adaptirani i koga je sam Ben Affleck glumio u filmu nagrađeni su sinoć u Edward L. Doheny memorijalnoj biblioteci.

Argo je i ovoga puta pobedio druge filmove, Lincoln, Silver Linings PlaybookLife of Pi, Beasts of the Southern Wild i The Perks of Being a Wallflower, po izboru žirija koji su činili filmski kritičari, autori, scenaristi i akademici, a predsedavajući su bili Naomi Foner i Howard Rodman. Svi gore pomenuti filmovi, osim The Perks-a su takođe u trci za Oskara, upravo za najbolji adaptirani scenario, te će trka biti vrlo neizvesna.

Sudeći po dosadašnjim osvojenim nagradama, čini se da je Affleck-ova drama nezaustavljiva i da joj se smeši Oskar. Da li će biti samo jedan ili više, ostaje da saznamo 24. februara. Do tada, možemo bar na kratko, putem trejlera, uživati u filmu Argo.

[youtube videoid=JW3WfSFgrVY]

Izvor: TheWrap

Naslovna foto: Scena iz filma “Argo”

You may also like...

1 Response

  1. February 10, 2013

    […] Najbolja ekranizovana adaptacija knjige za 2012. godinu, po izboru USC Libraries Scripter Award, dodeljena je scenaristi filma Argo, Chris Terrio-u i autorima Joshua Bearman-u i Antonio J. Mendez-u.  […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *